Sain työkaverilta Halloween-kurpitsan hedelmät, joten pakkohan sitä oli kokeilla ensimmäisen kerran elämässään kurpitsakeittoa. Tuli oikein maittavaa.
1 ison kurpitsan hedelmät (tai muutaman pienemmän kurpitsan)
muutama porkkana
1 sipuli
kasvisliemikuutio
suolaa, muita mausteita
2 dl maustettua kermaa, esim. mustapekka
1 rkl appelsiinituorejuustoa
Kuullota silputtu sipuli pienessä tilkassa öljyä. Lisää vettä siten, että kuoritut ja paloitellut porkkanat ja kurpitsat juuri peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio. Keitä kypsäksi. Mausta suolalla ja muilla haluamillasi mausteilla. Lisää loppuvaiheessa maustettua kermaa. Itse laitoin mustapekkakermaa vastapainoksi makeahkolle kurpitsalle. Lopuksi lisäsin vielä nokareen appelsiinituorejuustoa. Soseuta tehosekoittimessa. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti