torstai 1. tammikuuta 2015

Jouluinen pikapullakakku

Pikapullakakku on helppo ja nopea tehdä, jos pitää käyttää vaikkapa jääkaapissa oleva rahkapurkki tms. Ohjetta voi muunnella vuodenaikojen ja mielitekojen mukaan.

Pikapullakakun perusohje:
4 dl jauhoja (esim vehnäjauhoja)
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
3 dl kermamaitoa
1 muna
125 g sulatettua margariinia
Päälle raesokeria

Paistetaan 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Tähän laitoin grahamjauhoja. Kermamaidon sijaan laitoin 500 gr rahkaa ja lorautin maitoa sekaan, jottei tule liian tönkköä. Lisäksi laitoin kanelia, rusinoita (1 dl) ja raastetun klementiinin kuoren. Tuli todella mehevää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti