torstai 1. tammikuuta 2015

Punaviinisinappi

Iltalehdessä oli artikkeli, jossa oli Henri Alénin ohje punaviinisinapille. Kun jouluna on ollut tapana tehdä aina jonkinlaista tai jonkinlaisia maustettuja sinappeja, niin tätähän oli pakko heti kokeilla.


Artikkeli löytyy täältä:

http://www.iltalehti.fi/ruoka/2014122018932965_ru.shtml

Ja ohje vielä tässä:

Henri Alénin senap

Tarvitset: 2 dl sinappijauhetta, 4 dl halpaa ja tuhtia punaviiniä, 1,7 dl ruskeaa sokeria, 2 munaa, ½ tl suolaa ja 2 rkl voita.
Keitä punaviiniä kattilassa, kunnes jäljellä on puolet, eli 2 dl. Anna jäähtyä hetki, noin kädenlämpöön.
Sekoita sokeri ja sinappijauhe keskenään, lisää mukaan munat, keitetty viini ja ripaus suolaa. Sekoita vispilällä hyvin kattilassa.
Kypsennä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Kun nenä aukeaa, on sinappi kypsää. Älä polta pohjaan!
Ota sinappi liedeltä ja vispaa mukaan kylmä voi. Tämä antaa kiiltoa ja rakennetta sinapille.
Joukkoon voi halutessaan lisätä soseutettua oliivia tai leikattua rosmariinia. Punaviinin voi korvata kinkun paistoliemellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti