sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Piimäjuusto sekä tuunattu versio

Helppo tehdä, kun vaan viitsii ryhtyä puuhaan.

3 l maitoa
1 l piimää
5 munaa
1 tl suolaa

Lämmitä maito kiehumispisteeseen. Lisää piimä, johon on sekoitettu munat. Kuumenna kiehumispisteeseen. Nosta kattila liedeltä ja anna seistä noin puoli tuntia.
Nosta reikäkauhalla massa harsolla vuorattuun juustomuottiin. Anna valua yön yli.
Kananmunalla voidellun juuston voi paistaa uunissa, 250 asteessa, kunnes se on saanut kullanvärisen kuoren.

Edellä olevasta määrästä saa joko yhden ison juustomuotillisen juustoa tai kaksi pienempää. Kokeilin tehdä pienemmän määrän (yksi pieni juustomuotillinen) ja tuunasin sitä ihan omasta päästä.

Tein seuraavasti:
1 l maitoa
1 kermaviili
3 munaa
suolaa, persiljaa, paprikarouhetta, mustapippuria

Valmistus samalla periaatteella kuin edellä. Maito kiehumispisteeseen, lisätään kermaviili johon yhdistetty munat. Annetaan seistä puolisen tuntia ja kerätään massa juustomuottiin. Valutetaan muutama tunti tai yön yli.


Valuttamisen jälkeen juusto kumotaan ja sen voi joko paistaa munalla voideltuna tai syödä sellaisenaan. Kuvassa yön yli valutettu juusto paistamattomana. Tuli maukas ja vähän erilainen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti