Jouluksi on tullut jo perinteeksi tehdä piimälimppu, joka on paitsi herkullinen ja maukas, myös äärettömän helppo tehdä. Suurin aika tekemisestä kuluu odottaessa leipien paistumista uunissa. Yhdestä taikinasta tulee kaksi pitkulaista leipää.
Tarvitset:
6 dl täysvenhäjauhoja/grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 dl auringonkukansiemeniä
2 tl soodaa
2 tl suolaa
1 dl pellavansiemeniä
1 dl rusinoita tms.
1 l piimää
2 dl siirappia
Sekoita kaikki kuivat aineet ja lisää piimä, johon on sekoitettu siirappi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada kahteen voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1,5 tuntia. Leipä on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja sen voi myös pakastaa.
Kuvassa pari leipäsiivua valkosipulisalaatin ja suolakurkkujen kera. Nam!
Ohje on alunperin Kotivinkistä, tässä alkuperäinen ohje:
http://www.kotivinkki.fi/reseptit/pikainen-piimalimppu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti