keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Kasvispyörykät

n 0,5 kg lanttua
muutama porkkana
purkki valmiita linssejä
kourallinen juustoraastetta
1 muna
suolaa
mausteita maun mukaan
1 dl korppujauhoja
2 dl nestettä (vettä, maitoa, maitokermaa tms)
 
Laita korppujauhot nesteeseen ja anna turvota hetki. Jos haluaa mahdollisimman vähägluteenista, voi korppujauhojen tilalla käyttää vaikka kaurahiutaleita. Raasta lanttu ja porkkana, lisää joukkoon. Lantun ja porkkanan sijaan voi käyttää muutakin, esim. kesäkurpitsaa. Lisää joukkoon linssit, muna ja juustoraaste. Mausta oman maun mukaan. Pyörittele pulliksi ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
 
Itse heitin lantun ja porkkanan monitoimikoneen raastimeen. Käsin raastamalla saisi hienompaa raastetta ja pullat pysyisivät paremmin koossa. Helpotan kuitenkin omaa työtäni ja kärsin mieluummin vähän huonommin koossapysyvistä pullista ;)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti