Teen jouluruoat mahdollisimman valmiiksi hyvissä ajoin ennen muita jouluvalmisteluja. Laatikot teen paistovalmiiksi pakkaseen, jolloin joulun alla jää aikaa muulle valmistelulle. Ilman riisiä tehdyn porkkanalaatikon ohje:
1 kg porkkanaa
1 dl mannasuurimoita
2 dl kermamaitoa tms.
1 muna
valkopippuria
kanelia
muskottipähkinää
siirappia
korppujauhoja
margariinia vuoan voiteluun ja muutama nokare laatikon pinnalle
Keitin kuoritut ja paloitellut porkkanat kypsiksi ja soseutin ne ilman keitinlientä. Lisäsin kuuman soseen joukkoon mannasuurimot sekä munamaitoseoksen. Sen jälkeen mausteita (maun mukaan). Seos voideltuun uunivuokaan, päälle korppujauhoja ja muutama nokare margariinia. Tästä määrästä tuli yksi isompi ja yksi pienempi vuoallinen laatikkoa. Jäähdyttyä pakkaseen odottamaan joulua, jolloin laatikon voi ottaa paistopäivän aamuna huoneenlämpöön sulamaan. Paistetaan uunissa n. 150 asteessa pari tuntia tai kunnes laatikko on sopivan kypsä.
Ylimääräisistä porkkanoista, lantuista jne. voi tehdä kätevästi vaikka kasvissosekeiton tai raasteen ruoan lisukkeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti