Tänä vuonna on ollut pihlajanmarjoja tosi runsaasti. Niiden katseleminen ulkoilulenkeillä inspiroi tekemään ensimmäistä kertaa pihlajanmarjahyytelöä. Marjat kannattaa kerätä mahdollisimman kaukaa autotiestä. Tähän laitoin pienen twistin joulua, eli mausteena on kanelia ja neilikkaa. Se todellakin tuoksuu joululta heti kun avaa purkin ja yllättävän hyvin maut myös erottaa.
1,5 l pihlajanmarjaa
0,5 l omenaa
5 dl vettä
kanelitanko
muutama neilikka
hillosokeria n. 600 gr
Keitä marjat mausteineen vedessä, noin 15-20 minuuttia. Siivilöi marjoista liemi talteen ja mittaa mehun määrä. Marjaseosta ei saa painaa, jos haluaa kirkasta hyytelöä. Liemeen lisätään 1dl hillosokeria/1 dl mehua. Keitetään n. 20 minuuttia. Kaada seos puhtaisiin purkkeihin ja anna jäähtyä viileässä. Itse sain tästä määrästä noin 6 dl hyytelöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti