sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Mureke nyhtökaurasta

Pieni mureke:

yksi paketti nyhtökauraa (laitoin itse tomaattimaustettua)
1 dl hernerouhetta
2-3 dl vettä
kasvisliemikuutio
1 chili
valkosipulia
1 muna
suolaa, mausteita maun mukaan
juustoa oman maun mukaan

Liotin hernerouheen ohjeen mukaisesti kiehuvaan veteen, johon olin laittanut kasvisliemikuution. Hernerouheen jätin odottamaan veteen siksi aikaa, kun käytin nyhtökauran nopeasti monitoimilaitteessa, jotta on tasaisemman pientä. Nyhtökauran seassa sekaantuivat myös pilkottu chili ja valkosipuli. Nyhtökauramössöön lisäsin turvonneen hernerouheen ja munan, sekä mausteita maun mukaan.

Taikinamassan voi laittaa joko vuokaan (tässä tapauksessa voi laittaa tupla-annoksen) tai levittää leivinpaperille ensin tasaiseksi levyksi. Levyn keskiosaan laitoin juustoviipaleita ja mustapippurijuustoa (voi laittaa mitä juustoa haluaa). Leivinpaperia apuna käyttäen rullasin taikinan pitkulaiseksi siten, että juustot jäivät pötkylän keskelle. Paistoin 180 asteessa about 45 minuuttia.

Tarjoa lisukkeiden kanssa. Tässä esimerkiksi couscous, ruusukaalit sekä salaattia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti