sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Munakoisoviipaleet ja parsaa pastan kera


Munakoisoviipaleet:

1 munakoiso
öljyä
tomaattia
juustoa (grillijuusto, fetajuusto tmv)
suolaa ja pippuria

Munakoiso leikataan pitkittäissuunnassa noin sentin viipaleiksi. Sivellään öljyä, maustetaan suolalla ja pippurilla. Paistetaan uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Lisätään tomaattiviipaleet ja juusto. Paistetaan uunissa vielä 10 minuuttia. Lopuksi voi lisätä päälle vaikkapa tuoretta basilikaa.

Parsa-pastasalaatti:

Pastaa tai nuudelia
Vihreää parsaa
sipuli
öljyä
suolaa
pippuria
½ kurkku
lime

Pasta valmistetaan ohjeen mukaan. Parsan voi kuoria varsista, leikataan tyvestä kova osa pois. Kuullotin nopeasti öljyssä silputun sipulin ja lisäsin mukaan paloitellut parsat, jotta niihin tulee vähän väriä. Sen jälkeen lisäsin vettä ja annoin kypsyä muutaman minuutin vedessä. Ylimääräinen neste pois. Pastan sekaan lisätään puolikas kurkku karkeaksi raastettuna, limen kuorta ja limen mehu. Yhdistetään kaikki ja maustetaan suolalla ja pippurilla. Annetaan maustua kylmässä hetki.

Tällä konstilla saa kätevästi herätettyä henkiin vaikkapa eiliseltä jääneet pastat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti