sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Joululaatikoista joulurieskoja

Joululaatikoita tuppaa jäämään aina vähän yli tai ainakaan niitä ei viitsi syödä loputtomiin enää joulun jälkeen. Törmäsin helppoon ohjeeseen, miten ylijääneet laatikot muunnetaan rieskoiksi. Yhdestä taikinasta tulee pellillinen eli noin kuusi pienehköä rieskaa.

Noin 200 g joululaatikkoa
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl jauhoja (spelttijauhoja)
1 dl maitoa
1 muna
½ tl suolaa
Margariinia päälle

Sekoita aineet margariinia lukuunottamatta. Itse laitoin määrät vähän sinne päin ja muutenkin sovelsin riippuen laatikosta. Jos löysempää laatikkoa, lisäsin vielä kaurahiutaleiden ja jauhojen lisäksi vähän kauraleseitä tai jos halusin löysempää, lisäsin maitoa. Spelttijauhoja ei ollut enkä halunnut laittaa valkoisia vehnäjauhoja, joten laitoin ruisjauhoja. Taikinaan voisi lisätä myös vaikkapa juustoraastetta. Taputtelin jauhotetulla kädellä taikinaklöntit pieniksi pyöreiksi levyiksi leivinpaperille ja tiputtelin päälle vähään juoksevaa kasvirasvaseosta. Paistetaan 250 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes rieskat näyttävät sopivilta ja rapeilta. Taikinaklöntit olisi voinut taputella vielä ohuemmiksi ja käyttää vaikkapa jotain pyöreää muottia tasaisemman muodon ja koon saamiseksi, mutta hyviltä ne näinkin maistuvat.

 Chili-bataattirieskoja
Perunarieskoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti