perjantai 1. tammikuuta 2016

Kasvispihvit

Sain ystävältäni hernerouhetta ja ensimmäinen siitä tekemäni versio oli kasvispihvit. Massa oli hieman hajoavaista, joten joko pihvit pitäisi paistaa lettupannulla tai koota uunipellille muotilla. Itse suosin tässä uunia. Pyöreää muottia ei ollut, joten otin ison sydänpiparimuotin. Niistä tulikin hauskan näköisiä sydänpihvejä sekä nam nam, maistuvia :)

Ainekset:

3 dl vettä
2 dl hernerouhetta
n 2 rkl luomu kasvisfondia
n 500 g raakaa juuresraastetta (laitoin itse muutaman perunan ja porkkanan raasteen, lisäksi rouhin ronskilla kädellä mukaan kourallisen lehtikaalia ja saman verran persiljaa)
1 dl juustoraastetta
2 munaa
sinappijauhetta (n 2 rkl)
hienoa merisuolaa, pippurirouhetta, paprikarouhetta (tai mitä mausteita haluaa)

Kiehuvaan veteen loraus (n 2 rkl?) kasvisfondia ja hernerouhe turpoamaan noin puoleksi tunniksi. Sillä välin ehtii hyvin kuoria ja raastaa juurekset. Sekoitin munan joukkoon Colman's sinappijauhetta ja muut mausteet. Kaikki aineet sekoitetaan massaksi hyvin. Muotoillaan pyöryköiksi tai pihveiksi.

Paistoin uunissa 220 asteessa noin 20-25 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti