keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Tomaatti-leipäjuustokeitto

Olen tykästynyt myynnissä olevaan valmiskeittoon, tomaatti-leipäjuustokeitto. Jääkapissa oli molempia, joten tein vähän erilaisen version. Valmis keitto on täysin sileä sosekeitto, mutta tähän omaan jätin leipäjuustot kuutioiksi. Jos ei pidä leipäjuuston kumisesta olemuksesta, kannattaa vaihtaa leipäjuusto johonkin muuhun juustoon.


Laitoin:

n 0,5 kg tomaattia
1 sipuli
öljyä
soijaa
pari rkl kasvisfondia
soijarouhetta
vettä
ruokakermaa
suolaa, mustapippuria
leipäjuustoa
persiljaa

Tästä määrästä tuli pieni, noin parin annoksen keitto.

Kattilaan öljy ja sipulit, laitoin sekaan hieman soijaa. Muutama desi vettä, sekaan loraus kasvisfondia. Tomaatit murskasin ja lisäsin joukkoon. Annoin kiehua sen verran, että oli sopivaa koostumukseltaan (n 15 min). Soseutin vielä tässä välissä sauvasekoittimella. Takaisin liedelle. Lisäsin kourallisen soijarouhetta. Mukaan vähän suolaa ja mustapippuria. Pieni loraus ruokakermaa jos haluaa. Loppuvaiheessa lisäsin n 150 g leipäjuustoa kuutioituna. Niitä ei siis enää keitetä, mutta saavat vähän kuumentua keiton joukossa. Päälle lopuksi persiljasilppua.

Maggin luomukasvisfondi on myös kiva uutuus. Siinä rasvan määrä ja erityisesti tyydyttyneen rasvan osuus on pienempi kuin esimerkiksi perinteisissä kasvisliemikuutioissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti