Nyt lomalla tulee tehtyä monia erilaisempiakin ruokia. Niistä kun voi laittaa osan pakkaseen. Sitten on vähäksi aikaa, mistä ottaa kun alkaa kiireinen arki eikä juuri ehdi hellan ääressä seisoskella.
Aineita:
1 kg punajuurta
2 sipulia
1 pkt Aurajuustoa
suolaa, pippuria
n 2 dl kermaa
Kuorin ja raastoin punajuuret. Siitä tuli jotenkin paljon suurempi määrä raastetta, kuin mitä osasin odottaa kilosta. Laitoin yhden keltasipulin ja yhden punasipulin. Näin jälkeenpäin
laittaisin ehkä vielä ainakin kolmannen. Riippuu miten paljon tykkää
sipulista. Ohjeissa, joita katsoin, oli pääsääntöisesti yksi sipuli.
Suolaa laitoin aika varovaisesti, koska juusto on jo itsessään
suolaista. Sitten vaan ladoin kerroksittain punajuuriraastetta, pilkottuja sipuleita ja Aurajuustoa vuokaan. Kerroksien väliin vähän suolaa ja myllystä pippurisekoitusta. Yksi paketti Aurajuustoa ei ollut yhtään liikaa. Voisi laittaa hyvin lisäksi vaikkapa mustapippurijuustoa tms. Lopuksi kaadoin päälle kerman.
Uunissa noin tunnin ajan, 200 asteessa. Saa vahtia ja tarvittaessa peittää foliolla. En peittänyt, mutta sekoitin kerran puolessavälissä ja tämän näköistä siitä tuli. Tykkäsin.
Ite oon tehnyt muun muassa punajuuri-aurajuustovuokaa jouluksi, seuraavaksi voisi kokeilla sipulia joukkoon. Jotkuthan laittaa vuokaan myös perunaa.
VastaaPoista