torstai 10. syyskuuta 2015

Kaali-porkkanasalaatti

Löysin oheisen ohjeen jostain lehdestä. Tuli vallan hyvää. Valkosipulin maku korostui noin viikon kuluttua purkittamisesta, mutta hyvää se oli sitä ennenkin.


Tarvitaan:
1 kg kaalia
3-5 porkkanaa
3-5 valkosipulinkynttä
1 dl öljyä


Liemi:
1 l vettä
1,5 dl väkiviinaetikkaa
1,5 dl sokeria
1 rkl suolaa


Heitin sekä kaalin että kuoritut porkkanat monitoimikoneen raastimeen. Raasteesta tuli ehkä vähän turhankin pientä. Valkosipulit kuorin ja viipaloin joukkoon ronskilla kädellä. Aineet sekoitin ja sitten mukaan lisäsin öljyn.


Liemen aineet kiehautetaan ja liemi kaadetaan kiehuvan kuumana salaattiaineiden päälle.




Kaalisalaatti jaetaan puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin. Säilytetään viileässä. Meillä se ei kyllä kovin kauan säilynyt, kun se meni parempiin suihin melko nopsaan.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti