Minulla oli vihreitä karviaismarjoja ja mietin, mitä hauskaa niistä tekisin. Löysin mielenkiintoisen ohjeen, jossa tehtiin karviaismarjoista ja porkkanasta hilloa, joka näyttää ja ehkä vähän maistuukin miltei lakkahillolle.
½ kg porkkanaa
1 l karviaismarjoja (vihreitä, jos haluaa lakkahillon näköistä)
½ l vettä
n 600 g hillosokeria
Porkkanat kuoritaan. Ne voi keittää joko raastettuina tai paloina, jolloin ne soseutetaan keittämisen jälkeen. Keitetään karviaismarjojen kanssa n 20 min. Keitin porkkanat paloina, joten soseutin porkkana-karviaismarjahässäkän sauvasekoittimella. Lisäsin hillosokerin ja keitin vielä n 10 min. Purkitetaan.
Vettä voisi laittaa hieman vähemmän, koska nyt tuntui aika löysältä ja lisäsin siksi hieman sokerin määrää. Lopputulos oli kuitenkin hyvä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti