Toinen kokkaukseni hernerouheesta oli makaronilaatikko. Sovelsin tätä ohjetta
http://www.iltasanomat.fi/ruokala/resepti/art-1443788647776.html
Laitoin juureksia, mm. pari porkkanaa raastettuna, kaalia aikamoisen pinon. Niiden sekaan pilkoin myös sipulin ja viipaloin valkosipulin kynsiä.
Hernerouheen turvotin kasvisfondilla maustetussa kuumassa vedessä. En kuullottanut juureksia ollenkaan ja täytyy sanoa, että ihana purutuntuma oli laatikossa. Kaalikin oli sopivan rapsakkaa. Uunista tulvi kotiin ihana valkosipulin tuoksu ja se valkosipuli oli tähän kyllä ihan ehdottomasti myöskin se juttu. Todella hyvää.
Mausteiden joukkoon lisäsin paprikarouhetta, mikä on siis eri tuote kuin paprikajauhe. Paprikarouhetta en ole löytänyt ihan jokaisesta kaupasta, mutta isommista marketeista sitä ainakin löytyy.
Mäkin oon nyt yrittänyt etsiä paprikarouhetta, mutten oo löytänyt vielä. Vaikka mitä muita rouheita olisi löytynyt kyllä ja sitten sitä paprikajauhetta. Maustepörssilläkin pitäisi olla paprikarouhe, Maustepörssin tuotteita näyttää ainakin täällä olevan enemmän myynnissä kuin Sallisen.
VastaaPoista