sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Juustokakku piparkakkurahkalla

Joulun aikaan myynnissä on kausimakuna piparkakkurahkaa. Löysin kivan ohjeen jouluisen makuisesta juustokakusta.

Tarvitset

Pohjaa varten:

n 150 g piparkakkuja
75 g margariinia

Täytettä varten:

2 dl vispikermaa
2 prk piparkakkurahkaa
5 liivatelehteä
halutessasi mausteita: kaneli, kardemumma, inkiväärijauhe

Kastikkeeseen:

1 dl glögiä
½ dl sokeria
n 200 g puolukoita

Piparkakut murskataa ja niihin sekoitetaan sulatettu margariini. Se taputellaan leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle. Liivatelehdet liotetaan vedessä ohjeen mukaisesti. Kerma vaahdoksi, lisätään rahkat, lisätään mausteet jos halutaan vielä jouluisemman makuinen kakku. Liotetut liivatteet liuotetaan tilkkaan kuumennettua vettä ja lisätään hyvin sekoittaen rahkan joukkoon. Kakku saa hyytyä vähitään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Kastike: Sokerista ja glögistä keitetään (n 15-20 min) siirappi. Kohmeiset puolukat soseutetaan esim. sauvasekoittimella ja maustetaan murska glögisiirapilla, tarkista maku. Kakun voi halutessaan koristella jouluisilla koristeilla tai siihen voi päälle ripotella hitusen piparkakkumurskaa.

Kastike ei ole välttämätön, mutta kyllä se mielestäni antaa kakulle juuri sopivan ripauksen kirpeää vastapainoa ja tuleehan siitä myös aivan eri tavalla jouluisen näköinenkin. Ensi kerralla haluankin sitten kokeilla liivatteen korvaajana jotain kasviperäistä tuotetta.


Ja vielä linkki ohjeeseen:

http://www.arla.fi/reseptit/piparkakkurahkataytteinen-juustokakku/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti